Aabenraa skal ud at gå

I september er der rig mulighed for at komme godt i gang med gåturene i Aabenraa og omegn. Bevæg dig for livet arrangerer gratis gåture i hele kommunen. Frivillige engagerede gå-værter står for turene, og alle kan være med uanset form, alder og skostørrelse.

Aabenraa Kommune ønsker at give borgerne gode oplevelser med motion. Derfor inviterer minimum syv frivillige gå-værter i september hver på mindst én ugentlig, gratis gåtur overalt i kommunen.

– Jeg arrangerer gåture i min fritid og har stor glæde af det og kan se, at det skaber glæde hos andre. For mig er gåturene med til at skabe en samhørighed om at få bevægelse på en hyggelig og god måde, fortæller Heidi Tychsen, som er en af de frivillige gå-værter, i en pressemeddelelse her til morgen.

Værterne er med til at trække flere gålystne med. Det breder sig som ringe i vandet når de tager fat i naboerne, familien og vennerne. Selvom målet er, at mange seniorer kommer med ud at gå, så er alle aldersklasser velkomne på turene.

Gåturene finder sted i 11 kommuner, som sammen med Bevæg dig for livet – et partnerskab mellem DIF, DGI, Dansk Atletik Forbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund står bag initiativet.

– Vores kultur- og fritidspolitik bakker op om Det Gode Liv. Gå-værterne er et spændende og frisk initiativ, som støtter op om, at borgerne tager et ansvar og hjælper hinanden til bevægelse og social samvær, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen.

 

Seniorerne myldrer til gåture

En ny undersøgelse lavet gennem Epinion viser, at den idrætsgren, som flest inaktive seniorer gerne vil i gang med, er gåture. I Aabenraa Kommune har man allerede lavet et lignende forsøg i juni måned, og her kom 700 deltagere i løbet af de fire uger. Det kan altså godt være, at gåture for seniorer er en gammel traver – men det virker.

 

Den lokale projektleder for Bevæg dig for livet senior udtaler:

– Vi er i Aabenraa Kommune meget begejstret for projektet, da netop gang viser sig at være en populær og overskuelig aktivitet for dem, som har rundet de 55 år og ellers ikke er fysisk aktive.

– Dertil er både det sociale element, og det at kunne nyde den friske luft og naturen, en bonus ved disse gåture. Vi håber, at dette initiativ vil medføre gode oplevelser, sociale netværk og ikke mindst mod på at komme i gang – en gåtur kan de fleste være med på, siger Signe Juler Bøgesvang.

 

Efter de fire uger er det op til de enkelte gå-værter, om de vil fortsætte turene.

 

De enkelte ture kan i løbet af ugen findes på https://www.bevaegdigforlivet.dk/gåmed

 

Fakta: Bevæg dig for livet:

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

 

Fakta: Senioridræt

Mere end 450.000 seniormedlemmer over 60 år dyrker idræt i foreningslivet. Men med et stigende antal ældre de kommende år er der et stort potentiale både for den enkelte og for samfundet, hvis indsatsen for regelmæssig motion styrkes. Tal fra Det Økonomiske Råd viser, at samfundet kan spare 12,5 milliarder i 2050 på en sund aldring.

 

Fakta: Kommuner som deltager

Svendborg

Skive

Ikast-Brande

Gentofte

Frederiksberg

Silkeborg

Aabenraa

Brønderslev

Vesthimmerland

Haderslev

Aarhus