Blachmann aktuel med designer-stol

Jeg fik ideen til I øjenhøjde-stolen, fordi der manglede et trin mellem småbørnenes højstol og de voksnes spisebordsstol. Effekten var mirakuløs. Samtalen kunne begynde. Ingen taler ned til nogen, ingen taler op til nogen. Alle er ligeværdige, når de er i øjenhøjde, lyder det fra Thomas Blachmann i en pressemeddelelse.”
 
–  Thomas Blachman
Vi voksne glemmer at give plads til børns kreativitet og vilde ideer – og det er vigtigt, hvis vi skal sende dem ud i livet med en god portion selvtillid, mener Thomas Blachman. Derfor har han designet en stol, der fremmer den gode samtale.
 
Mød dit barn i øjenhøjde
 
Thomas Blachman er mest kendt som musiker og dommer i X-Factor. Men hans vigtigste rolle er som far. Af den slags, der ivrigt suger børnene kreativitet og højtflyvende tanker til sig. Han fandt dog ud af, at det krævede et helt nyt møbel. Et møbel, der opfordrer til dialog og lidt mere fantasi.
 
Altid i øjenhøjde
 
Den nederste del af stolebenene kan skrues af og på, så stolen bliver højere eller lavere. På den måde er barnet altid i øjenhøjde, også når det vokser. Her er ingen løftede pegefingre om at sidde ordentligt, for man retter automatisk ryggen. Det sker helt af sig selv, takket være stolens formgivning. Stolens høje kvalitet sikrer lang holdbarhed – skabt til at følge os fra 8-års alderen, og til vi er parate til voksenstolen.
 
Et opgør med designgabet mellem børn og voksne
 
Det nyskabende design, der også har opnået godkendelse til kontraktmarkedet, er et samarbejde mellem Thomas Blachman, Rune Bruun Johansen, Kristian Nyholm og Jacob Wildschiødtz.
 
“I øjenhøjde-stolen er det endelige opgør med irettesættelsen af børn på grund af en arkitektonisk udeblivelse, der ikke har formået at bygge bro fra småbørnenes højstol til de voksnes spisebordsstol,” siger Thomas Blachman.
Stolen fås i olieret eg. Sædet fås polsteret med slidstærkt tekstil fra Kvadrat i orange, grå eller blå, eller betrukket med sort eller naturfarvet læder i den bedste kvalitet fra Sørensen Læder. Højde 73-85 cm, sæde 35 x 35 cm. Priser fra 2.450 kr.