Haderslev: Dambåden sejler særlig tur den 8. juli 2019

24-06-2019 – Den 8. juli 2019 er det 60 år siden, Damkatastrofen indtraf i Haderslev. Dagen markeres blandt andet med en mindehøjtid, ligesom der også sejles en særlig tur på dammen denne dag.

Den 8. juli 2019 er det 60 år siden, Damkatastrofen indtraf i Haderslev.

Haderslev fik sidste sommer en ny dambåd. Af respekt for dagen vil den nye dambåd dog ikke sejle sine sædvanlige ture den 8. juli. Haderslev Dambåds driftsbestyrelse har derimod valgt, at dambåden vil sejle en særlig tur denne dag. Turen vil udelukkende være for efterladte, pårørende og passagerer, der var med dambåden 8. juli 1959.

Den nye dambåd vil sejle ud til stedet, hvor ulykken indtraf. Her vil der blandt andet blive mulighed for at lægge blomster eller en krans i vandet. Turen den 8. juli sejles kl. 18.30 med afgang fra Bispebroen, Haderslev. Det er umiddelbart i forlængelse af dagens mindehøjtidelighed.

Tilmelding til turen kan ske efter først-til-mølle-princippet på mail dambaaden@haderslev.dk Det er dambådens driftsbestyrelse, der arrangerer turen, mens Haderslev Kommune står for det praktiske omkring tilmeldingen.

Den nye dambåd – Dorothea – blev sat i vandet sidste år. Dambåden er el-drevnen. Der har allerede været flere pårørende og overlevende med båden.

57 personer mistede livet i forbindelse med dambådsulykken den 8. juli 1959.

Information om mindehøjtideligheden kan findes på www.haderslevstift.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: