Kongeskibet Dannebrog lagde til kajs i Haderslev

Tirsdag formiddag sejlede kongeskibet Dannebrog ind i Haderslev Fjord. Vejret var perfekt. Høj sol. Det helt rigtige vejr til at tage mod HM Dronning Margrethe, der med dette togt indledte sommeropholdet og dermed sommerferien i Sønderjylland i år. Allerede fra morgenstunden var den røde løber lagt ud på kajen. Efter de gamle markeringer. Det lykkedes dog ikke helt at ramme løberen med skibslejderen (trappen). Dronning Margrethe måtte derfor træde ud på den sorte asfalt fra skibslejderen. Det er et skønt syn hver eneste gang når dronningen ankommer til Sønderjylland.

Både ældre og unge stod derfor klar med flag for at tage i mod dronningen på kajen. Politifolk i nypressede uniformer stod klar og sørgede for sikkerheden. Hele fem motorcykelbetjente ankom for senere at følge kortegen til næste stop. Haderslevs borgmester, HP Geil, stod også klar sammen med andre af byens spidser for at sørge for en god velkomst. Blomsterpigen var også linet op. Buketten var afstemt efter kjolen. Dronningen overraskede denne gang hvad angår kjolen. En stilfuld enkel kjole i rød og et smykke, der var formet som en guldsmed. Dronningen gav sig tid til at hilse på de fremmødte og gik sammen med borgmesteren langs med hele kajen for at nyde synet. Undervejs fik hun da også en gave i form af en flaske rødvin.

En af kongehusets gravhunde viste sig i øvrigt også ganske kort på skibsdækket. Efter at dronningen havde forladt stedet for at køre til den officielle modtagelse i gråsten, blev den royale gravhund luftet.

Det er en skøn tradition med sommerferieophold på Gråsten Slot og dermed Sønderjylland. Det er samtidig også et vigtigt signal for hele landsdelen når de kongelige tilbringer en del af deres sommerferie på slottet.