Nyt byggesystem fra Rockwool – en bæredygtig hverdag

I Europa står bygninger for 40 procent af det samlede energiforbrug, mens byggeriet på verdensplads bruger mere end 30 procent af alle samfundets ressourcer. Derfor lancerer ROCKWOOL nu det nye byggesystem, Rockzero, som skal være tilgængelig for helt almindelige familier, som vil bidrage til bæredygtig og samtidig opnå en lav varmeregning og højt komfortniveau. Den første familie er allerede flyttet ind i et Rockzero hus i Glostrup. 

 

Bygninger står for en markant del af energiforbruget, og behovet for energieffektiviseringer i bygningsmassen er helt afgørende, hvis energiforbruget i løbet af de kommende år skal nedbringes og belastningen af jordens knappe ressourcer skal nedsættes. Der er brug for nye løsninger, så helt almindelige familier kan bygge bæredygtigt. Derfor lancerer ROCKWOOL den nye byggeløsning, Rockzero, der allerede danner rammerne om familiers bæredygtige hverdag.

 

Bæredygtig løsning der giver god samvittighed uden at tømme pengepungen  

På en villavej i Glostrup bor en familie, der indtil for kort tid siden gik med drømmen om et nyt hus, hvor de sammen kunne skabe en fælles base. I overvejelserne indgik tanken om et bæredygtigt og energieffektivt hus, der kunne fremtidssikre familien i forhold til stigende energikrav og samtidig give dem en god livskvalitet. De valgte derfor at slå til, da HusCompagniet udbød et fremtidssikret hus med det intelligente byggesystem, Rockzero, udviklet af ROCKWOOL. 

 

”Vi gik og drømte om en bolig med en høj energiklasse, så vi var fremtidssikret i forhold til de stigende energikrav, og hvor bæredygtige valg kunne give os en god livskvalitet i hverdagen. Derudover betød det meget for os at vælge en løsning, som vi kan stå inde for i forhold til klimabelastning og vores børns fremtid. Og det var netop, hvad Rockzero byggesystemet kunne give os”, fortæller familien i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Desuden betød økonomien også noget. Med Rockzero har vi fået et bæredygtigt hus, der ligger øverst i energiklassen uden at være meget dyrere end et almindeligt hus – og så endda med en brandsikker stenuldsløsning, så vi kan føle os trygge i hverdagen.”

 

Imødekom fremtidens energikrav på en nem måde 

Udover at Rockzero er et bæredygtigt, energieffektivt og brandsikkert system, byder systemet også på en lang række fordele under byggeprocessen.  Det fortæller en af udviklerne bag det nye byggesystem, Hans Henrik Ter-Borch fra ROCKWOOL:

 

”Med vores nye Rockzero løsning kan håndværkere se frem til en hurtig og effektiv byggeproces med et komplet system af letvægtskomponenter lavet af stenuld. Systemet er bygget på velkendte teknikker med et intuitivt design, så byggeprocessen går lige så hurtigt som med traditionelle metoder, hvis ikke hurtigere.”

 

 

Fordele for boligejere

Komfort og godt indeklima

Rockzero bidrager til at holde varmen der hvor den hører til, samtidig med at fugt udledes helt naturligt. Dette er med til at holde din bolig varm om vinteren og kølig om sommeren. På den måde sikres det gode indeklima og risikoen for svampedannelse og skimmel minimeres.

Fremtidssikker miljøløsning

Rockzero består primært af naturlige materialer, og konstruktionen sparer ca. 20 % på Co2-udledningen i hele husets levetid. Samtidig vil du, på grund af den høje energieffektivitet, få et forspring i forhold til fremtidige stramninger på området og sikre en høj gensalgsværdi på huset. Du kender måske allerede stenens naturlige kvaliteter: Den er bæredygtig, brænder ikke og er stærk. Nu kan disse kvaliteter blive en integreret del af dine vægge – og derved være med til at skabe tryghed for dig og din familie. ROCKWOOL stenuld er 97 % natursten. Den produceres som i hjertet af en vulkan hvor smeltet lava transporteres gennem kold luft og skaber naturens version af de tråde, vi kalder stenuld. Med Rockzero har vi udnyttet naturkraften fra stenulden i et stærkt og komplet vægsystem, der kan løse mange af udfordringerne i fremtidens byggeri.

Bedre akustisk komfort

Rockzero reducerer udefrakommende støj 2,5 gange mere end ved traditionelt byggeri. Stenuldsisolering giver nemlig fremragende lydabsorption og reducerer derfor uønsket støj betydeligt. Det betyder blandt andet mindre støj fra nabohuse og vejen. Større arkitektonisk frihed Slip for solpaneler på taget og bekymringer om, hvordan huset skal placeres på grunden for at sikre tilstrækkelig energi fra solen. Med Rockzero får du større frihed til at kunne placere huset på grunden så det passer dit behov – og samtidig overholde kravene for et nearly zero-energy hus.

Besparelser på energien

Rockzero opfylder kravene til konceptet nearly zero-energy uden yderligere installering af tekniske komponenter, så som solpaneler. For dig som husejer betyder det, at du sikres et lavt energiforbrug i hele husets levetid uden vedligehold. Samtidig minimerer du risikoen for kolde vægge, da stenulden bibeholder formen i årtier.