Nyt partnerskab skal bane vejen for flere naturoplevelser

 

05-07-2019 – DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer går nu sammen om et landsdækkende tiltag, ’Vores Natur’.

 

DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer går nu sammen om et landsdækkende tiltag, ’Vores Natur’. Med afsæt i DR’s store satsning på natur i 2020 vil organisationerne sammen styrke befolkningens lyst til at udforske den danske natur med støtte fra flere fonde.

 

Naturen i Danmark er storslået, berigende, barsk – og højst overraskende. Det kommer både store og små til at mærke meget mere til i 2020 – både på tv, men i allerhøjeste grad også ude under åben himmel. Med det landsdækkende initiativ ’Vores Natur’ får befolkningen ny viden, nye oplevelser og nye muligheder for selv at opleve Danmarks natur.

 

DR’s store natursatsning i 2020 er en enestående mulighed for at prikke til seernes nysgerrighed og vække deres interesse for naturen, og med partnerskabet ’Vores Natur’ kan vi forlænge oplevelsen helt ud i naturen.

DR’S DIREKTØR FOR KULTUR, BØRN OG UNGE HENRIK BO NIELSEN

Forlænger tv-oplevelsen

Aktiviteterne vil udfolde sig i forlængelse af det hidtil mest ambitiøse tv-naturprojekt herhjemme, hvor DR med en række programmer vil bringe Danmarks natur helt tæt på befolkningen. Når DR i den stort anlagte serie ’Vilde Vidunderlige Danmark’ har vist et afsnit om dyrenes søgen efter en mage, opfostring af unger eller kampen mod fjender, kan seerne forlade sofaen og finde flere tilbud og oplevelser om samme emner ude i landet. Parterne bag ‘Vores Natur’ vil således give befolkningen en oplevelse, der begynder på tv, men som fortsætter ude i det fri og på landets museer.

– De store dagsordener løftes ikke af DR alene, og vi står stærkere, når vi rækker ud og samarbejder med andre. DR’s store natursatsning i 2020 er en enestående mulighed for at prikke til seernes nysgerrighed og vække deres interesse for naturen, og med partnerskabet ’Vores Natur’ kan vi forlænge oplevelsen helt ud i naturen. Partnerskabet tilfører stor ekstra værdi for seerne med mere viden og mere inspiration end DR kunne præstere alene. For mig er tanken bag ’Vores Natur’ et godt eksempel på ægte public service, og jeg håber, at den samlede naturformidling sætter et markant aftryk hos store dele af befolkningen, siger direktør for Kultur, Børn og Unge i DR Henrik Bo Nielsen i en pressemeddelelse i dag.

I ’Vores Natur’ kan befolkningen se frem til sjove oplevelser i Danmarks smukke og spændende natur, få sjældne kig under vandoverfladen, smage på naturen og opleve en magisk nat i naturen. Danskerne får også inspiration til at gøre naturen vild igen – uanset om man har en altankasse, en parcelhushave eller en hel skov – blandt andet via serien på DR ’Giv os naturen tilbage’ med Frank Erichsen, kendt fra serien ‘Bonderøven’.

Stærkt partnerskab bag oplevelser i det fri

Danske Naturhistoriske Museer bringer deres omfattende naturviden, udstillinger, forskning og aktiviteter i spil. DR Skole og DR Undervisning udvikler undervisningsmaterialer med samarbejdspartnerne, der fører eleverne rundt i skoven, ud på heden, ud til kysten og rundt i de danske fjorde – ud i vores danske natur.

De mange statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter landet over, vil danne rammen om masser af events. Partnerskabet inddrager en lang række andre organisationer i arbejdet med at udvikle og skabe aktiviteter i naturen.

– Når vi lægger kræfterne sammen, opstår der nye ideer og en langt større rækkevidde. Partnerskabet mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer er født ud fra ideen om, at flere mennesker skal have viden om og glæde og gavn af den danske natur og de mange muligheder, der er for at få oplevelser derude. Ved at bringe alle vores forskellige fagligheder i spil, kan vi vise befolkningen nye sider af vores fælles natur, som vi håber, vil inspirere folk til at opsøge naturen, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand i Friluftsrådet, der er paraplyorganisation for 85 organisationer inden for natur og friluftsliv, hvoraf mange er med til at give danskerne nye oplevelser.

’Vores Natur’ bliver støttet af Nordea-fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og 15. Juni Fonden med i alt 25 millioner kroner. Midlerne skal bruges til at udvikle konkrete aktiviteter og indsatser, som får danskerne ud i naturen i forlængelse af DR’s egen mediesatsning.

Niels-Christian Levin Hansen fortsætter:

– Med den helt ekstraordinære økonomiske opbakning fra Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og AAGE V. JENSEN NATURFOND på i alt 25 millioner, har vi en enestående mulighed for at gøre 2020 til et særligt naturår og efterlade varige produkter til årene derefter.

Historieåret på DR som inspiration

I 2017 gennemførte Slots- og Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og DR i samarbejde med landets museer, biblioteker og arkiver det landsdækkende initiativ ’Historier om Danmark’, som byggede videre på den omfattende interesse som DR’s tv-serie ’Historien om Danmark’ havde skabt. Ved hjælp af samarbejdspartnernes mulighed for at formidle danmarkshistorien lokalt, regionalt og nationalt blev befolkningens oplevelse af tv-serien forlænget. I alt mødte 2,7 millioner mennesker tilbud og initiativer fra ’Historier om Danmark’. De gode erfaringer med dette projekt har inspireret DR til at tage initiativ til ’Vores Natur.

Frem mod 2020 samler partnerskabet alle kræfter om at udvikle de mange projekter og aktiviteter, der skal blive til ’Vores Natur’.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: