Skarven æder 20 tons fisk om dagen i Danmark

Skarven jagter føden både i salt- og ferskvand

 

Den er hård ved fiskebestanden. I Vidåen æder den bla. snæbel og ørred. I søerne er det bla. skaller og aborrer. Længere nordpå er den hård ved fladfiskebestanden. Skarven må reguleres, men det er svært at finde jægere, der vil være med.

 

Naturstyrelsen har åbnet op for tilladelser til regulering uden ret meget bureaukrati. Det samme billede med problemfuglen skarv tegner sig lige syd for grænsen i Tyskland. Fisk som eks. ålekvabbe er nærmest blevet udryddet af skarven ved de lavvandede kyster. Lige nu er skarven begyndt at samle sig i rugekolonierne igen. Så går det rigtigt hårdt ud over fiskebestanden. Så er der nemlig 3-4 sultne unger i hver rede.

 

Skarven æder omkring 0,5 kg fisk hver dag. Ved en bestand på ca. 40.000 par i Danmark bliver det til ca. 20 tons fisk om dagen. Året rundt. Føden domineres af ising (fladfisk) og torsk på op til ca. 30 cm, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

 

Udover at skarven er hård ved fiskebestanden, ødelægger den også træerne ved rugekolonierne. Skarvens afføring slår ganske enkelt træerne ihjel.

 

Billedet her er optaget den 3. april 2018 – der er tale om maveindholdet på en lovlig reguleret skarv.

 

Erik Egvad Petersen – Jeg er derude…

 

#skarv #cormoran #regulering #natur #outdoor #phalacrocoraxcarbo #lystfisker #lystfiskeri #erikegvadpetersen #mitropa.dk #naturparklillebælt #skarvkolonier #skarvreder

Billedet her er optaget den 3. april 2018 – der er tale om maveindholdet på en lovlig reguleret skarv. Foto: Erik Egvad Petersen