Sociale medier – de er vigtige

Intet er mere trist end sociale medier, der ikke er opdateret. Det gælder eks. for facebook, Instagram og Twitter-profiler. Det gælder foreninger som også virksomheder/forretninger/shops og politiske partier.

Lad være med at fokusere på antallet af følgere

Rigtig mange mener, at succesen for den pågældende Facebook-  eller Instagram-profil kun kan måles på antallet af følgere. Det er efter min mening helt forkert. Selvom man har under 100 følgere kan budskabet sagtens nå ud til flere tusinder. Også uden at “BOOSTE” det pågældende indlæg. Det gælder om at “ramme” forbrugerne og læserne med det rigtige budskab og så får man også de “rigtige” til at læse indlægget. Og frem for alt, så skal både hjemmesiden og de sociale medier opdateres og ikke i flere måneder have den samme artikel på forsiden.

Husk egne medier

Ofte ser man pressemeddelelser, der bliver udsendt udelukkende til de såkaldte “offentlige medier” som aviser, ugeaviser og offentlige TV-stationer. Og så søger man tit forgæves efter samme information på virksomhedens/foreningens egne medier. Det gælder om at sørge for at hjemmesiden, de sociale medier har netop det budskab, man lige har udsendt i det offentlige rum.

Kombination: hjemmeside + sociale medier

Uden Facebook er det svært at få budskabet ud. Det må man indrømme. Og tallene bekræfter dette. I Danmark er der omkring 3 millioner brugere af Facebook iht. Danmarks Statistik. Omkring 60% af disse er på Facebook dagligt. Dvs. ca. 1,8 millioner.

Når det så er nævnt, så bør man altid huske, at de sociale medier har man kun til låns. Vi har ingen indflydelse på evt. ændringer. Og mange af de sociale medier sætter grænser for hvad man må lægge på siden. Derfor er en hjemmeside vigtig. Den kan ganske enkelt ikke undværes. Her man langt friere hænder. Der er nogle etiske regler, der skal overholdes, og det starter allerede når man køber sit domænenavn.

Jeg tilbyder opdateringsarbejde/vedligeholdelsesaftaler.

Både med tekst og foto. Ja, jeg kigger ind i butikken, tager fotos og laver tekst.

Og et videoklip giver da også mere liv på siden….

Kontakt mig for et uforbindende tilbud: Erik Egvad Petersen – Tlf. 2124 2696ep@mitropa.dk