Tønder Festival melder millionoverskud ud

Regnskabet er gjort op for Tønder Festival 2017 og viser det bedste årsresultat i Tønder Festival Forenings historie. Det store overskud betyder, at der i år bliver udloddet midler til almennyttige formål i Tønder Kommune. Det melder Tønder Festival ud på deres Facebook-profil her til morgen.

Sidste års festival i Tønder overgik alle forventninger. Billetsalget var fem procent højere end året før, og de mange gæster betød øget omsætning på festivalpladsen. Overskuddet taler sit tydelige sprog: 2,6 millioner kroner. Det gode årsresultat er med til at styrke festivalen, og det betyder også, at Tønder Festival Forening i 2018 kan udlodde et rekordstort beløb på 1,6 mio. kroner til almennyttige formål, som kommer kultur- og musiklivet i Tønder Kommune til gode.

Tak for indsatsen
”Årsresultatet er det bedste i foreningens historie og er yderst tilfredsstillende. Det er en direkte effekt af mange menneskers lange og seje træk, og vi skylder en kæmpe tak alle frivillige, sponsorer og støtter” siger Bo K. Ludvigsen, Formand for Tønder Festival Forening.

Tønder Festival på ret kurs
Det gode økonomiske resultat afspejler den kunstneriske og publikumsmæssige succes, Tønder Festival har haft de senere år. I 2012 påbegyndte festivalen en transformation, hvor festivalpladsen blev udviklet, organisationen professionaliseret og musikprofilen skærpet. Det har givet bonus, og festivalen har oplevet en publikumsstigning på 25 procent fra 2013 til 2017.

Forventninger til 2018
”Lige nu arbejder vi hårdt på festivalen i august 2018. Vi glæder os til at præsentere publikum for blandt andet et nyt kunstnerisk tema og arbejder på første fase i en nyudviklet campingplads, hvor kvalitet, oplevelser og klimasikring er i fokus,” siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Festival støtter lokalområdet
I 2017 udloddede Tønder Festival Forenings bestyrelse midler til Tønder Session Scene, Tønder Gymnasium, Tønder Kulturskole, Skolekoncerten under Tønder Festival samt en række gymnasiekoncerter. Også i 2018 vil der blive uddelt penge fra festivalens overskud.

Fra vedtægterne i Tønder Festival Forening:

Tønder Festival Forenings formål er på almennyttigt grundlag at planlægge, udvikle og afholde Tønder Festival under medvirken af såvel professionelle som amatører inden for folkemusikken. Derudover har foreningen til formål at støtte initiativer, der tilgodeser uddannelse i eller udvikling af dansk og international folkemusik, børn og unges uddannelse i musik og kulturelle aktiviteter og arrangementer, fortrinsvis i Tønder Kommune.